На Јахорини је и даље лијепо и здраво: Др Неле Карајлић за "Глас" о концерту у родном крају

Б. Предојевић
На Јахорини је и даље лијепо и здраво: Др Неле Карајлић за "Глас" о концерту у родном крају

БАЊАЛУКА - Легендарни музичар др Неле Карајлић , некада је пјевао: " Ти ћеш с њиме да идеш на Јахорину, тамо је лијепо и здраво шта више", а вечерас уз пратњу свог бенда "Осиромашени уранијум", свира управо на Јахорини у склопу концерта "Јахорина Ски фест", на којем наступа и састав "Ван Гог".

Бивши фронтмен бенда "Забрањено пушење", писац и сценариста Ненад Јанковић,  рекао је за "Глас Српске",  да пред сваки концерт има трему, али да је у овом случају она додатно појачана самом локацијом свирке.

-Сваки концерт пред којим стојим изазива у мени позитивно узбуђење док се не одвира први тон. Концерт на Јахорини има додатно емоционално значење,  јер је то мјесто на којем сам се родио. Много пута сам био током 80-их на концертима  и много пута сам и сам свирао концерте на Јахорини, а генерално назив Јахорина има неко позитивно значење у нашој колективној свијести носећи у себи тај мит 80-их, макар код оних који се сјаћају Олимпијаде и Јахорине као мјеста које је симбол добре забаве и скијања. Укратко на Јахорини је и даље лијепо и здраво а надам се да ће  вечерас бити и весело (смијех) - рекао је Карајлић.

Више о његовој каријери, музици, писању и другим активностима можете читати у екслузивном интервју који је др Неле Карајлић дао за сутрашње викенд издање "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана