Na Jahorini je i dalje lijepo i zdravo: Dr Nele Karajlić za "Glas" o koncertu u rodnom kraju

B. Predojević
Na Jahorini je i dalje lijepo i zdravo: Dr Nele Karajlić za "Glas" o koncertu u rodnom kraju

BANjALUKA - Legendarni muzičar dr Nele Karajlić , nekada je pjevao: " Ti ćeš s njime da ideš na Jahorinu, tamo je lijepo i zdravo šta više", a večeras uz pratnju svog benda "Osiromašeni uranijum", svira upravo na Jahorini u sklopu koncerta "Jahorina Ski fest", na kojem nastupa i sastav "Van Gog".

Bivši frontmen benda "Zabranjeno pušenje", pisac i scenarista Nenad Janković,  rekao je za "Glas Srpske",  da pred svaki koncert ima tremu, ali da je u ovom slučaju ona dodatno pojačana samom lokacijom svirke.

-Svaki koncert pred kojim stojim izaziva u meni pozitivno uzbuđenje dok se ne odvira prvi ton. Koncert na Jahorini ima dodatno emocionalno značenje,  jer je to mjesto na kojem sam se rodio. Mnogo puta sam bio tokom 80-ih na koncertima  i mnogo puta sam i sam svirao koncerte na Jahorini, a generalno naziv Jahorina ima neko pozitivno značenje u našoj kolektivnoj svijesti noseći u sebi taj mit 80-ih, makar kod onih koji se sjaćaju Olimpijade i Jahorine kao mjesta koje je simbol dobre zabave i skijanja. Ukratko na Jahorini je i dalje lijepo i zdravo a nadam se da će  večeras biti i veselo (smijeh) - rekao je Karajlić.

Više o njegovoj karijeri, muzici, pisanju i drugim aktivnostima možete čitati u eksluzivnom intervju koji je dr Nele Karajlić dao za sutrašnje vikend izdanje "Glasa Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana