Миленковић и “Camerata Academica” отворили концертну дворану

Танјуг
Миленковић и “Camerata Academica” отворили концертну дворану

НОВИ САД - Српски виртоуз на виолини свјетске славе Стефан Миленковић свирао је вечерас дјела Сидинга, Вивалдија, Пјацоле, Гершвина, Меркурија и Чајковског с новосадским камерним оркестром “Camerata Academica” и тим концертом званично отворио нову Градску концертну дворану у Новом Саду, у којој ће обављати функцију умјетничког директора.


У оквиру дочека 7529. године по старом српском календару, Стефан Миленковић и новосадски камерни оркестар, Camerata Academica, у прворазредном културном догађају угостили су једног од најважнијих европских џез пијаниста Васила Хаџиманова.

Наступ врсних музичара представља јединствен догађај у припреми Новог Сада за титулу Европске престонице културе.

Хаџиманов се Миленковићу придружио у изведби нумера “Преко брда, преко брега” и “The Christmas Song”, а цео концерт публика је пратила онлајн, путем платформе visitns.rs, али и у директном преносу на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Вечерашњим концертом Нови Сад је отворио своју прву Градску концертну дворану, али и врата новосадске Академије умjетности, будућим предавачима, Миленковићу и Хаџиманову.

Долазак два виртуоза у град културе означава наставак изградње “нових мостова”, којима људи и процеси стварају просторе и програме, односно трајне легате пројекта “Европска престоница културе”.

За повратак Стефана Миленковића са породицом у Србију из САД, гдjе је имао изузетну предавачку каријеру на Универзитету Илиноис, најзаслужнија је национална платформа “Србија ствара” под покровитељством председнице Владе Србије Ане Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана