Мариза наступила на “Бања Лука фесту”: Фадо растјерао кишу, али не и сузе

Миланка Митрић
Мариза наступила на “Бања Лука фесту”: Фадо растјерао кишу, али не и сузе

Бањалука - Свјетски позната пјевачица фадо музике, Мариза, вечерас је наступила у Бањалуци, у оквиру првог издања “Бања Лука феста” и снажним и емотивним наступом дирнула срца оних који су ју слушали, показавши да је језик музике универзалан.

- Драго ми је што имам прилику да вам пјевам. Хвала вам сто сте дошли на овај фестивал. Желим вам да уживате. Овај наступ је путовање кроз пјесме, које вјерујем да многи знате. Многе ове пјесме говори о о љубави, о другој половини без којих се нисмо потпуни - рекла је Мариза, прије чијег наступа су почеле капи кише, које су убрзо растјеране снажним гласом који је пјевао најњежније звуке, праћене дивним и тананим гитарама.Фадо је растјерао кишу, али не и сузе, којих је сасвим сигурни било међу публиком, дирнутом невјероватним гласом и емоцијама.

- Рођена сам у Мозамбику. У мојим концертима Африка је увијек присутна - казала је она, говорећи о емотивној повезаности са својим коријенима и звуцима морна, које спаја са фадом. Она је испричала и то да пише поезију, али да стихови које напише ријетко кад постану пјесме на албуму. Једна од њих је постала прва извела ју је у Бањалуци.

 - Једна пјесма с овог албума је таква пјесма, која је отишла у студио и коју сам снимила. Некад ју пјевам, некад не, јер је превише емотивна - казала је пјевачица.

Осим емотивних и лаганих нота, присутни су уживали и у нешто расплесанијим ритмовима, а Мариза је за скоро све своје пјесме имала одређену причу, коју је дијелила с публиком.

- Причали смо о публици, речено ми је да пјевају много. Фадо тражи став у пјевању - навела је она у обраћању публици, коју је подстицала да пјева на португалском заједно са њом.

“Бања Лука фест” биће настављен сутра када ће од 20.30 часова на Кастелу наступити Раде Шербеџија и “Западни Колодвор”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана