Мараја Кери објавила двоструки албум "The Rarities"

Танјуг
Мараја Кери објавила двоструки албум "The Rarities"

ЊУЈОРК- Славна поп пjевачица Мараја Кери објавила је 2. октобра нови двоструки албум " The Rarities " за "Columbia Records" из Њујорка, као пажљиво одабрану колекцију хитова чиме обиљежава 30 година успјешне каријере, саопштила је издавачка кућа MenArt, дистрибутер за Србију и цијели регион.

На новом издању налази се и до сада необјављена пјесма "Save the Day", за коју Мараја каже: "Почела сам да је пишем давно, али ми се учинило да тек сада њено значење кореспондира са садашњицом, поготово стих "сви смо у овоме заједно", јер нумера шаље поруку наде, опстанка и жељу да се људи окупе око борбе за заједничко добро".

У композицији " Save the Day " умјетница користи семпл чувеног хита групе "Тhe Fugees" - "Killing me softly", односно вокал некада популарне музичарке Lorin Hill.

Р'н'Б и поп дива Кери лично је одабрала 32 пјесме из свог веома богатог опуса, за колекцију која рефлектује њену каријеру од 1990. године до данас, а на овом материјалу (Columbia Records/Legacy), налазе се и њене необјављене пјесме, као и Б-стране ријетких лимитираних издања.

Албум "The Rarities" дио је кампање "МС30'', којом музичка звезда обиљежава три деценије од изласка свог деби албума и почетка лансирања у сферу поп музике и комплетне индустрије шоу бизниса.

Обожаваоци и пратиоци ове пјевачице могу на њеним друштвеним мрежама да чују и виде бонус снимке, ремиксе, "a capella" верзије и неке одломке са концерата и турнеја.

Пjевачица представља својеврсни феномен, јер је продала преко 200 милиона албума, најуспешнији је соло извођач са 19 нумера на побједничким листама Билбордових синглова, које је све и написала.

Као текстописац, композитор и продуцент ушла је у Кућу славних - "Songwriters Hall of Fame", а тријумфовала је на многим церемонијама и освајала награде "Греми", "American Music Awards", "Bilboards", а добитница је и "World Music" награде као "најтиражнија умjетница новог миленијума",

Мараја Кери је као и многе њене колегинице искусила и глумачки занат, играјући у музичким филмовима и љубавним комедијама - "Glitter", "WiseGirls", "The Bacelor", награђена је на фестивалу у Палм Спрингсу за глумачки пробој у филму "Precious" (2009).

Осим умjетности, она је велики филантроп и добротвор, великодушно улаже своје врijеме и енергију разним хуманитарним друштвима - "Save the Music", "World Hungar Reliese", "The Elton John AIDS Foundation".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана