Maraja Keri objavila dvostruki album "The Rarities"

Tanjug
Maraja Keri objavila dvostruki album "The Rarities"

NjUJORK- Slavna pop pjevačica Maraja Keri objavila je 2. oktobra novi dvostruki album " The Rarities " za "Columbia Records" iz Njujorka, kao pažljivo odabranu kolekciju hitova čime obilježava 30 godina uspješne karijere, saopštila je izdavačka kuća MenArt, distributer za Srbiju i cijeli region.

Na novom izdanju nalazi se i do sada neobjavljena pjesma "Save the Day", za koju Maraja kaže: "Počela sam da je pišem davno, ali mi se učinilo da tek sada njeno značenje korespondira sa sadašnjicom, pogotovo stih "svi smo u ovome zajedno", jer numera šalje poruku nade, opstanka i želju da se ljudi okupe oko borbe za zajedničko dobro".

U kompoziciji " Save the Day " umjetnica koristi sempl čuvenog hita grupe "The Fugees" - "Killing me softly", odnosno vokal nekada popularne muzičarke Lorin Hill.

R'n'B i pop diva Keri lično je odabrala 32 pjesme iz svog veoma bogatog opusa, za kolekciju koja reflektuje njenu karijeru od 1990. godine do danas, a na ovom materijalu (Columbia Records/Legacy), nalaze se i njene neobjavljene pjesme, kao i B-strane rijetkih limitiranih izdanja.

Album "The Rarities" dio je kampanje "MS30'', kojom muzička zvezda obilježava tri decenije od izlaska svog debi albuma i početka lansiranja u sferu pop muzike i kompletne industrije šou biznisa.

Obožavaoci i pratioci ove pjevačice mogu na njenim društvenim mrežama da čuju i vide bonus snimke, remikse, "a capella" verzije i neke odlomke sa koncerata i turneja.

Pjevačica predstavlja svojevrsni fenomen, jer je prodala preko 200 miliona albuma, najuspešniji je solo izvođač sa 19 numera na pobjedničkim listama Bilbordovih singlova, koje je sve i napisala.

Kao tekstopisac, kompozitor i producent ušla je u Kuću slavnih - "Songwriters Hall of Fame", a trijumfovala je na mnogim ceremonijama i osvajala nagrade "Gremi", "American Music Awards", "Bilboards", a dobitnica je i "World Music" nagrade kao "najtiražnija umjetnica novog milenijuma",

Maraja Keri je kao i mnoge njene koleginice iskusila i glumački zanat, igrajući u muzičkim filmovima i ljubavnim komedijama - "Glitter", "WiseGirls", "The Bacelor", nagrađena je na festivalu u Palm Springsu za glumački proboj u filmu "Precious" (2009).

Osim umjetnosti, ona je veliki filantrop i dobrotvor, velikodušno ulaže svoje vrijeme i energiju raznim humanitarnim društvima - "Save the Music", "World Hungar Reliese", "The Elton John AIDS Foundation".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana