Квартет саксофона наступио на “Јесењој сонати”: “Папандопуло” први пут пред Бањалучанима

М. М.
Квартет саксофона наступио на “Јесењој сонати”: “Папандопуло” први пут пред Бањалучанима

Бањалука - Један најеминентнијих дувачких састава из Хрватске - квартет саксофона “Папандопуло” наступио је синоћ у Банском двору Културном центру на 3. Интернационалном музичком фестивалу “Јесења соната”.

- Потрудили смо се да се на репертоару нађу најбоље композиције и да се на најљепши начин при пут представимо публици у Бањалуци. Годинама су  ове композиције богатиле наш програм. У овако лијепој дворани је задовољство свирати било пуно или мало публике. Нама је за вријеме тонске пробе било прелијепо свирати. Ми бисмо једнако одушевљено свирали и за двоје људи, а када смо чули да је концерт распродан то нам је било једно више задовољство. Драго нам је да је Бањалука  успјела да одржи културни живот и у оваквим околностима, значи да нема страха за њега. Захвални смо организатору на позиву -  казао је Томислав Жужак (баритон саксофон).

Осим њега, у ансамблу су и сопран саксофон Никола Фабијанић, алт саксофон Гордан Тудор и тенор саксофон Горан Јурковић.

За све оне који нису успјели да дођу до своје улазнице, сваке вечери фестивала омогућен је лајв стрим на званичном “Јутјуб” налогу Банског двора.

Вечерашњи концерт виолинисте Ивана Оташевића и пијанисткиње Наталије Младеновић отказан је због болести извођача.

- Јавност ће бити благовремено информисана  о новом термину одржавања концерта, а купљене улазнице могу се вратити на билетарници Банског двора, сваким радним даном од 10 до 18 часова - најавили су из Банског двора.

Фестивал ће сутра навече бити затворен наступом ансамбла “Ренесанс”. Концерт ће почети у 20 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана