Kvartet saksofona nastupio na “Jesenjoj sonati”: “Papandopulo” prvi put pred Banjalučanima

M. M.
Kvartet saksofona nastupio na “Jesenjoj sonati”: “Papandopulo” prvi put pred Banjalučanima

Banjaluka - Jedan najeminentnijih duvačkih sastava iz Hrvatske - kvartet saksofona “Papandopulo” nastupio je sinoć u Banskom dvoru Kulturnom centru na 3. Internacionalnom muzičkom festivalu “Jesenja sonata”.

- Potrudili smo se da se na repertoaru nađu najbolje kompozicije i da se na najljepši način pri put predstavimo publici u Banjaluci. Godinama su  ove kompozicije bogatile naš program. U ovako lijepoj dvorani je zadovoljstvo svirati bilo puno ili malo publike. Nama je za vrijeme tonske probe bilo prelijepo svirati. Mi bismo jednako oduševljeno svirali i za dvoje ljudi, a kada smo čuli da je koncert rasprodan to nam je bilo jedno više zadovoljstvo. Drago nam je da je Banjaluka  uspjela da održi kulturni život i u ovakvim okolnostima, znači da nema straha za njega. Zahvalni smo organizatoru na pozivu -  kazao je Tomislav Žužak (bariton saksofon).

Osim njega, u ansamblu su i sopran saksofon Nikola Fabijanić, alt saksofon Gordan Tudor i tenor saksofon Goran Jurković.

Za sve one koji nisu uspjeli da dođu do svoje ulaznice, svake večeri festivala omogućen je lajv strim na zvaničnom “Jutjub” nalogu Banskog dvora.

Večerašnji koncert violiniste Ivana Otaševića i pijanistkinje Natalije Mladenović otkazan je zbog bolesti izvođača.

- Javnost će biti blagovremeno informisana  o novom terminu održavanja koncerta, a kupljene ulaznice mogu se vratiti na biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom od 10 do 18 časova - najavili su iz Banskog dvora.

Festival će sutra naveče biti zatvoren nastupom ansambla “Renesans”. Koncert će početi u 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana