Концертом Вита Ђордана и квартета затворен "Интим џез фест" у Бањалуци

Илијана Божић
Концертом Вита Ђордана и квартета затворен "Интим џез фест" у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Концертом Вита Ђордана и квартета синоћ је у концертној дворани Банског двора затворен је 6. фестивал џез музике "Интим џез фест" на којем је публика данима уживала у раскошној музици, ритму и страственим извођењима.

Трубе Вита Ђордана носиле су публику кроз емотивне висине и ритмичке дубине, пружајући незаборавно искуство, а на висини задатка били су и искусни џез музичари који су га пратили  Вељко Вујчић (клавир), Бранко Марковић (контрабас) и Милош Грбатинић (бубњеви).

Концертну дворану испунио је наступ пун емоције и глас једне од најпознатијих пjевачица џеза и савремене музике у Италији Кармен Авелоне.

Вито Ђордано је истакао да су први пут у Бањалуци те да им је драго што су позвани на овај фествал.

- Велика нам је част што смо у Бањалуци. Надамо се да је публика уживала заједно са нама. Можда смо нескромни јер свирамо тај жанр, али џез музика је музика цијелог свијета. Свирали смо наше ауторске композиције, али и џез стандарде - казао је Ђордано.

Витово музицирање одликује диван лирски тон, како на труби, тако и на флиглхорни. Кроз своју богату каријеру остварио је сарадњу са великим именима свјетске џез сцене. Поред солистичке каријере бави се и педагошким радом, директор је и предавач у школи "Брас груп мјузик" у Палерму, а од 2003. године предаје мале ансамбле на државном конзерваторијуму "Алесандро Скарлати" у Палерму.

Кармен Авелоне  15 година година наступа са Витом Ђорданом а толико су и у браку.

- Не проводимо сваки тренутак заједно, предајемо на различитим универзитетима, али када смо заједно на сцени, то је нешто предивно и то се никада није промијенило - казала је Авелоне.

Директор Банског двора Младен Матовић истакао је да је од самог почетка фестивал џез музике "Интим џез фест" концептуално замишљен као камерни фестивал џез музике који ће се фокусирати на мање саставе и врхунске солисте овог музичког жанра, укључујући максимално формације до џез квинтета који су ове године ушли у фестивалску селекцију.

Како је казао овај фестивал је доказ да су оправдали стандарде које су сами себи поставили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана