Koncertom Vita Đordana i kvarteta zatvoren "Intim džez fest" u Banjaluci

Ilijana Božić
Koncertom Vita Đordana i kvarteta zatvoren "Intim džez fest" u Banjaluci

BANjALUKA- Koncertom Vita Đordana i kvarteta sinoć je u koncertnoj dvorani Banskog dvora zatvoren je 6. festival džez muzike "Intim džez fest" na kojem je publika danima uživala u raskošnoj muzici, ritmu i strastvenim izvođenjima.

Trube Vita Đordana nosile su publiku kroz emotivne visine i ritmičke dubine, pružajući nezaboravno iskustvo, a na visini zadatka bili su i iskusni džez muzičari koji su ga pratili  Veljko Vujčić (klavir), Branko Marković (kontrabas) i Miloš Grbatinić (bubnjevi).

Koncertnu dvoranu ispunio je nastup pun emocije i glas jedne od najpoznatijih pjevačica džeza i savremene muzike u Italiji Karmen Avelone.

Vito Đordano je istakao da su prvi put u Banjaluci te da im je drago što su pozvani na ovaj festval.

- Velika nam je čast što smo u Banjaluci. Nadamo se da je publika uživala zajedno sa nama. Možda smo neskromni jer sviramo taj žanr, ali džez muzika je muzika cijelog svijeta. Svirali smo naše autorske kompozicije, ali i džez standarde - kazao je Đordano.

Vitovo muziciranje odlikuje divan lirski ton, kako na trubi, tako i na fliglhorni. Kroz svoju bogatu karijeru ostvario je saradnju sa velikim imenima svjetske džez scene. Pored solističke karijere bavi se i pedagoškim radom, direktor je i predavač u školi "Bras grup mjuzik" u Palermu, a od 2003. godine predaje male ansamble na državnom konzervatorijumu "Alesandro Skarlati" u Palermu.

Karmen Avelone  15 godina godina nastupa sa Vitom Đordanom a toliko su i u braku.

- Ne provodimo svaki trenutak zajedno, predajemo na različitim univerzitetima, ali kada smo zajedno na sceni, to je nešto predivno i to se nikada nije promijenilo - kazala je Avelone.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović istakao je da je od samog početka festival džez muzike "Intim džez fest" konceptualno zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvinteta koji su ove godine ušli u festivalsku selekciju.

Kako je kazao ovaj festival je dokaz da su opravdali standarde koje su sami sebi postavili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana