Концертом Васила Хаџиманова завршен "Требиње џез фестивал"

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Концертом Васила Хаџиманова у препуној башти рок-бара "Андерграунд" завршен је први "Требиње џез фестивал", саопштено је из требињског Културног центра.

Васил Хаџиманов - композитор и пијаниста који се бави џез и етно-музиком, истакао је да је Требиње прелијеп град који заслужује да буде на мапи најатрактивнијих туристичких локација.

"Ово је један од начина да се привуку гости јер поред свих лепота које град нуди треба имати и културно-умјетнички програм који је за широку публику, али и програм на који може доћи неки странац који може да каже да је то светски", рекао је Хаџиманов.

Он каже да је у Требињу на истом мјесту свирао и 2015. године.

"Сјећам се да су тада били и покојни Небојша Глоговац, Игор Первић и било је дивно. Стално потенцирам да су Требиње и цијела регија фантастичан туристички простор који се не експлоатише довољно/у најлепшем могућем смислу", рекао је Хаџиманов.

Он истиче да је више од 30 година у музици и да је успио да остане вјеран себи поред свих недаћа и проблема које носи живот умјетника који жели да буде бескомпромисан и искрен у свом раду и идеји.

"Бавим се музиком коју изузетно волим и она има различитих музичких жанрова и приступа, а ја волим све то. Ништа нисам радио искључиво ради новца, на листи приоритета увек је била музика та која се воли и поштује. Мислим да је то једини пут у професији да пронађеш нешто што те испуњава", објаснио је Хаџиманов.

Васил је написао музику за филм "Кад порастем бићу кенгур" и за играну серију "Дуг мору".

"Одлучио сам се за музику, али музика за филмове је за мене велики изазов. Волим глуму, филм и све што носи тај занат. Могу се снаћи у цијелој тој причи", каже Хаџиманов.

Васил је из музичке породице - отац Зафир и мајка Сенка Велетанлић, као и тетка Бисера Велетанлић су познати музичари.

Име је добио по свом дједу Василу, сјајном интерпретатору македонских народних пјесама и етномузикологу који је сачувао драгоцјену оставштину.

Први џез фестивал у Требињу отворен је 24. августа концертом Јована Маљоковића и "Балкан салса бенда".

Требињској публици наредних дана су се представили Марко Луис, "Комбајн квартет", Лена Ковачевић, а фестивал је завршен синоћњим концертом Васил Хаџиманов бенда.

Културни центар Требиње организовао је џез фестивал уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, Кабинета предсједника Републике Српске, Града Требиња и компаније "М:тел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана