Kонцертом Стефана Миленковића и Слободана Тркуље обиљежен завршетак обнове Банскoг двора

М. М.
Kонцертом Стефана Миленковића и Слободана Тркуље обиљежен завршетак обнове Банскoг двора

БАЊАЛУКА - Музичари свјетског гласа, два велика умјетника Слободан Тркуља и Стефан Миленковић, вечерас по први пут наступају заједно и то на платоу код Културног центра Бански двор и Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

Сједињавањем модерног етно звука и класике, спајајући само наизглед неспојиво, за све посјетиоце припремили су истински врхунски програм, којим је обиљежен завршетак радова на Културном центру Бански двор, те озваничена предаја апликације Бањалуке за Европску престоницу културе 2024. године.

Под слоганом “Супротности се привлаче”, овај концерт је начин представљања јединственог концепта, којим ће Бањалука бити представљена у финалу избора. Апликација ће бити предата 24. августа, а у септембру ће бити брањена у Бриселу.

Уз Миленковића и Тркуљу наступају чланови Бањалучке филхармоније, а симфонијски оркестар, поредан у омјеру 20: 24, сачињен је од чланова из Бањалуке, Бихаћа и Јајца - три града која су се заједно кандидовала за ову престижну титулу.

Концерт и нови изглед ове установе културе само су почетак спајања и представљања нових и другачијих умјетничких садржаја. - Кад имате људе који су као личности некако јаки и особени у извођењу своје музике, спајање и стварање заједно је потпуно природан и нормалан процес – рекао је Тркуља истичући важност тога што су и он и Миленковић вечерас дио овог концерта посвећеног јединственом пројекту и обнови једне установе, јер обнављањем културе објављамо и сами себе.

Спектакултаности овог јединсвеног музичког доживљаја допринијела је фантастична бина, те амбијентална свјетла која су приказала Бански двор у новом руху.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана