Koncertom Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje obilježen završetak obnove Banskog dvora

M. M.
Koncertom Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje obilježen završetak obnove Banskog dvora

BANjALUKA - Muzičari svjetskog glasa, dva velika umjetnika Slobodan Trkulja i Stefan Milenković, večeras po prvi put nastupaju zajedno i to na platou kod Kulturnog centra Banski dvor i Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Sjedinjavanjem modernog etno zvuka i klasike, spajajući samo naizgled nespojivo, za sve posjetioce pripremili su istinski vrhunski program, kojim je obilježen završetak radova na Kulturnom centru Banski dvor, te ozvaničena predaja aplikacije Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Pod sloganom “Suprotnosti se privlače”, ovaj koncert je način predstavljanja jedinstvenog koncepta, kojim će Banjaluka biti predstavljena u finalu izbora. Aplikacija će biti predata 24. avgusta, a u septembru će biti branjena u Briselu.

Uz Milenkovića i Trkulju nastupaju članovi Banjalučke filharmonije, a simfonijski orkestar, poredan u omjeru 20: 24, sačinjen je od članova iz Banjaluke, Bihaća i Jajca - tri grada koja su se zajedno kandidovala za ovu prestižnu titulu.

Koncert i novi izgled ove ustanove kulture samo su početak spajanja i predstavljanja novih i drugačijih umjetničkih sadržaja. - Kad imate ljude koji su kao ličnosti nekako jaki i osobeni u izvođenju svoje muzike, spajanje i stvaranje zajedno je potpuno prirodan i normalan proces – rekao je Trkulja ističući važnost toga što su i on i Milenković večeras dio ovog koncerta posvećenog jedinstvenom projektu i obnovi jedne ustanove, jer obnavljanjem kulture objavljamo i sami sebe.

Spektakultanosti ovog jedinsvenog muzičkog doživljaja doprinijela je fantastična bina, te ambijentalna svjetla koja su prikazala Banski dvor u novom ruhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana