Концерт састава "Bandoneon Square" у Банском двору

Независне
Концерт састава "Bandoneon Square" у Банском двору

БАЊАЛУКА - У Концертној дворани Банског двора у Бањалуци у петак од 20 часова биће одржан концерт састава " Bandoneon Square ".

"Bandoneon Square" је састав који је настао почетком 2012. године у Бањалуци. До сада су одржали више запажених концертних наступа међу којима се посебно издвајају концерти у оквиру фестивала "Сарајевска зима", "Дани Владе С. Милошевића" и учешће на фестивалу у Белфорту у Француској.

Састав изводи композиције Астора Пиазоле, Ричарда Галијана, Пата Метенија, Роланд Дyенса, ГОТАН Проџекта и других утицајних композитора и умјетника те се на тај начин жанровски не може сврстати ни у једну специфичну музичку категорију већ се спектар мелодија и ритмова шири од умјетничке музике, танга па све до џеза.

Чланови ансамбла су Милана Смиљанић, виолина и вокал, Дарко Ружичић, хармоника, Бобан Аџић, гитара, Ђорђе Бабић, контрабас и Зоран Вујић, удараљке.

Гост на концерту биће Јована Јовановић, виолина.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен, подсјетили су из Банског двора.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана