Концерт поводом јубилеја ансамбла “Либертанго” вечерас у Банском двору

М. М.
Концерт поводом јубилеја ансамбла “Либертанго” вечерас у Банском двору

БАЊАЛУКА - Концерт камерног ансамбла “Либертанго”, поводом јубилеја - 20 година постојања, биће одржан вечерас од 20 часова у концертној дворани Банског двора Културног центра.


Овај састав на сваком наступу својим музичким изразом публику проведе кроз ноте страсти и емоција, а основни покретач њихове музике је љубав.

“Либертанго” чине добро позната имена домаће музичке сцене, професори музике и искусни извођачи Сања Зелић (клавир), Љиљана Милић (гитара), Борис Дукић (кларинет/саксофон), Сањин Мирић (бас гитара) и Дарко Ружичић (хармоника).

Камерни ансамбл “Либертанго” постоји и ради од 2003. године, а како је назначено у саопштењу Банског двора, инструментално извођење умјетничке музике и музике аргентинског танга од стране овог састава до сада је препознала бројна публика присутна на самосталним концертима, манифестацијама и другим културним дешавањима у граду, региону, али и иностранству.

- Чланови “Либертанга” посебно су поносни на чињеницу да се и даље успјешно баве промовисањем квалитетне музике различитих праваца, али и да су зачетници развоја љубави према тангу нуеву у нашем граду, појаве танго практика и милонги, чиме Бањалука постаје дио велике европске и свјетске танго сцене - саопштено је из Банског двора у сусрет овом концерту.

Гости концерта су ад хок оркестар “Пријатељи Либертанга” под диригентском палицом Бранке Радошевић, Дејан Тркуља (бубањ) и Дејан Ђорђевић (контрабас).

Током свог постојања “Либертанго” је одржао много концерата, од којих је потребно издвојити концерте у Бањалуци, Сарајеву, Губију (Италија), Пожаревцу, Добоју, Прњавору, Градишци и Приједору.

Бесплатне позивнице за концерт могуће је преузети на билетарници Банског двора од 12 до 18 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана