Koncert povodom jubileja ansambla “Libertango” večeras u Banskom dvoru

M. M.
Koncert povodom jubileja ansambla “Libertango” večeras u Banskom dvoru

BANjALUKA - Koncert kamernog ansambla “Libertango”, povodom jubileja - 20 godina postojanja, biće održan večeras od 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.


Ovaj sastav na svakom nastupu svojim muzičkim izrazom publiku provede kroz note strasti i emocija, a osnovni pokretač njihove muzike je ljubav.

“Libertango” čine dobro poznata imena domaće muzičke scene, profesori muzike i iskusni izvođači Sanja Zelić (klavir), Ljiljana Milić (gitara), Boris Dukić (klarinet/saksofon), Sanjin Mirić (bas gitara) i Darko Ružičić (harmonika).

Kamerni ansambl “Libertango” postoji i radi od 2003. godine, a kako je naznačeno u saopštenju Banskog dvora, instrumentalno izvođenje umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga od strane ovog sastava do sada je prepoznala brojna publika prisutna na samostalnim koncertima, manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima u gradu, regionu, ali i inostranstvu.

- Članovi “Libertanga” posebno su ponosni na činjenicu da se i dalje uspješno bave promovisanjem kvalitetne muzike različitih pravaca, ali i da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuevu u našem gradu, pojave tango praktika i milongi, čime Banjaluka postaje dio velike evropske i svjetske tango scene - saopšteno je iz Banskog dvora u susret ovom koncertu.

Gosti koncerta su ad hok orkestar “Prijatelji Libertanga” pod dirigentskom palicom Branke Radošević, Dejan Trkulja (bubanj) i Dejan Đorđević (kontrabas).

Tokom svog postojanja “Libertango” je održao mnogo koncerata, od kojih je potrebno izdvojiti koncerte u Banjaluci, Sarajevu, Gubiju (Italija), Požarevcu, Doboju, Prnjavoru, Gradišci i Prijedoru.

Besplatne pozivnice za koncert moguće je preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 12 do 18 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana