Концерт Јоване Бранковић и Соње Чуле у Банском двору: “Добре вибрације” спој клавира и флауте

М. М.
Концерт Јоване Бранковић и Соње Чуле у Банском двору: “Добре вибрације” спој клавира и флауте

БАЊАЛУКА - Концерт под називом “Добре вибрације” пијанисткиње Јоване Бранковић и флаутисткиње Соње Чуле биће одржан вечерас у концертној дворани Банског двора Културног центра.

- У склопу наше турнеје концерт се зове “Добре вибрације” јер желимо покушати људима да скренемо мисли са тренутне бриге око вируса.  Увијек публике има, људи долазе и прате културна дешавања, мада сада у мањем броју и под маскама. Нама је увијек задовољство наступати и вјерујем да публици, као и нама, у великој мјери помажу концерти да заборавимо на свакодневне бриге и да се у тих сат времена препустимо чарима и љепоти музике - рекла је за “Глас Српске” Јована Бранковић.

Сви посјетиоци овог концерта имаће прилику да уживају у разноликом репертоару који су ове двије умјетнице припремиле. 

- За наступ у концертној дворани Банског двора на репертоару се налазе дјело Карла Филипа Емануела Баха и то концерт за флауту и оркестар д-мол, Соната за флауту и клавир Отара Тактакишвилија, Дикова соло флаута, Кларкова Хипноза за клавир и флауту, Базинијев “Плес гоблина” и Доплерова “Мађарска фантазија” - додала је она.

Према њеним ријечима, сарадња са Соњом Чуле почела је сасвим случајно, а траје већ неколико година.

- На једном од мојих наступа прије неколико година она ме запазила и предложила да свирамо заједно. Након тога пажљиво смо осмислиле репертоар и одлучиле да приуштимо публици широм наше Републике али и иностранства дивне емоције које су проткане кроз музику коју свирамо - нагласила је Бранковићева.

Концерт ће почети у 21 час, а због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици ограничен је на 50 посјетилаца. Ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу у Бански двору су обавезни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана