Koncert Jovane Branković i Sonje Čule u Banskom dvoru: “Dobre vibracije” spoj klavira i flaute

M. M.
Koncert Jovane Branković i Sonje Čule u Banskom dvoru: “Dobre vibracije” spoj klavira i flaute

BANjALUKA - Koncert pod nazivom “Dobre vibracije” pijanistkinje Jovane Branković i flautistkinje Sonje Čule biće održan večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

- U sklopu naše turneje koncert se zove “Dobre vibracije” jer želimo pokušati ljudima da skrenemo misli sa trenutne brige oko virusa.  Uvijek publike ima, ljudi dolaze i prate kulturna dešavanja, mada sada u manjem broju i pod maskama. Nama je uvijek zadovoljstvo nastupati i vjerujem da publici, kao i nama, u velikoj mjeri pomažu koncerti da zaboravimo na svakodnevne brige i da se u tih sat vremena prepustimo čarima i ljepoti muzike - rekla je za “Glas Srpske” Jovana Branković.

Svi posjetioci ovog koncerta imaće priliku da uživaju u raznolikom repertoaru koji su ove dvije umjetnice pripremile. 

- Za nastup u koncertnoj dvorani Banskog dvora na repertoaru se nalaze djelo Karla Filipa Emanuela Baha i to koncert za flautu i orkestar d-mol, Sonata za flautu i klavir Otara Taktakišvilija, Dikova solo flauta, Klarkova Hipnoza za klavir i flautu, Bazinijev “Ples goblina” i Doplerova “Mađarska fantazija” - dodala je ona.

Prema njenim riječima, saradnja sa Sonjom Čule počela je sasvim slučajno, a traje već nekoliko godina.

- Na jednom od mojih nastupa prije nekoliko godina ona me zapazila i predložila da sviramo zajedno. Nakon toga pažljivo smo osmislile repertoar i odlučile da priuštimo publici širom naše Republike ali i inostranstva divne emocije koje su protkane kroz muziku koju sviramo - naglasila je Brankovićeva.

Koncert će početi u 21 čas, a zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici ograničen je na 50 posjetilaca. Nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvoru su obavezni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana