Концерт Ибрице Јусића у Банском двору: Од Шекспира до севдаха

И. Б.
Концерт Ибрице Јусића у Банском двору: Од Шекспира до севдаха

БАЊАЛУКА - Концерт једног од најзначајнијих кантаутора бивше Југославије Ибрице Јусића под називом “Од Шекспира до севдаха” биће одржан у четвртак, 11. априла, од 20 часова у концертној дворани Банског двора.

Бањалучка публика имаће прилику да ужива у маестралним изведбама Ибрице Јусића те да заједно са овим изузетним музичким умјетником прослави 60 година његове каријере.

- Ибрица Јусић са гитаром и псом на позорници и његов опус који је као жив организам снажног срца и крвотока који хучи силном вољом и љубављу, подједнако кроз његов глас и гитару, он и даље грли читав свијет својим шансонама, севдалинкама и популарним пјесмама које доноси публици и предаје будућности заоставштину непролазног сјаја новим нараштајима. Тако ће бити и на концерту у Банском двору - саопштили су из Банског двора.

Ибрица Јусић рођен је у Дубровнику 15. децембра 1944. године, а награда “Порин” за животно дјело крунисала је његов  животни јубилеј. Како су навели из Банског двора импозантан је и импресиван број година умјетничког рада и присутности Ибрице Јусића у музици и животу генерација његове публике.

- Откако је прије 60 година први пут сјео и запјевао уз гитару на скалинама свог родног Дубровника, Ибрица Јусић са њих не силази. Од тог првог груменчића баченог у море његов живот и каријера су кругови који се шире и шире. Од једног заљубљеног пара који је први стао и остао очаран његовим гласом, његова публика је непрестано расла. Био је то почетак освајања свијета непрекидном присутношћу, неуморним усавршавањем које траје до данас и надасве непопустљивом вјерношћу самом себи - додали су из Банског двора.

Улазнице по цијени од 20 КМ могу се купити на билетарници Банског двора, сваким радним даном осим викедном у перидоу од 12 до 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана