Koncert Ibrice Jusića u Banskom dvoru: Od Šekspira do sevdaha

I. B.
Koncert Ibrice Jusića u Banskom dvoru: Od Šekspira do sevdaha

BANjALUKA - Koncert jednog od najznačajnijih kantautora bivše Jugoslavije Ibrice Jusića pod nazivom “Od Šekspira do sevdaha” biće održan u četvrtak, 11. aprila, od 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Banjalučka publika imaće priliku da uživa u maestralnim izvedbama Ibrice Jusića te da zajedno sa ovim izuzetnim muzičkim umjetnikom proslavi 60 godina njegove karijere.

- Ibrica Jusić sa gitarom i psom na pozornici i njegov opus koji je kao živ organizam snažnog srca i krvotoka koji huči silnom voljom i ljubavlju, podjednako kroz njegov glas i gitaru, on i dalje grli čitav svijet svojim šansonama, sevdalinkama i popularnim pjesmama koje donosi publici i predaje budućnosti zaostavštinu neprolaznog sjaja novim naraštajima. Tako će biti i na koncertu u Banskom dvoru - saopštili su iz Banskog dvora.

Ibrica Jusić rođen je u Dubrovniku 15. decembra 1944. godine, a nagrada “Porin” za životno djelo krunisala je njegov  životni jubilej. Kako su naveli iz Banskog dvora impozantan je i impresivan broj godina umjetničkog rada i prisutnosti Ibrice Jusića u muzici i životu generacija njegove publike.

- Otkako je prije 60 godina prvi put sjeo i zapjevao uz gitaru na skalinama svog rodnog Dubrovnika, Ibrica Jusić sa njih ne silazi. Od tog prvog grumenčića bačenog u more njegov život i karijera su krugovi koji se šire i šire. Od jednog zaljubljenog para koji je prvi stao i ostao očaran njegovim glasom, njegova publika je neprestano rasla. Bio je to početak osvajanja svijeta neprekidnom prisutnošću, neumornim usavršavanjem koje traje do danas i nadasve nepopustljivom vjernošću samom sebi - dodali su iz Banskog dvora.

Ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom osim vikednom u peridou od 12 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana