Концерт “Ханс Матисен трија” обиљежио друго вече “Интим џез феста”

И. Б.
Концерт “Ханс Матисен трија” обиљежио друго вече “Интим џез феста”

БАЊАЛУКА - Концерт “Ханс Матисен трија” обиљежио је друго вече петог фестивала џез музике “Интим џез феста” одушевивши публику у концертној дворани Банског двора у Бањалуци.

Трио је наступио у саставу Ханс Матисен (гитара), Пер Матисен (бас и контрабас) и Милан Савић (клавир).

Публика је у недјељу увече била у прилици да ужива у композицијама Ханса Матисена, гитаристе, композитора и умјетника, који је тренутно један од најцјењенијих гитариста у Норвешкој. Ови џез музичари свирали су мелодије са албума “Quiet Songs”, “The Island” и “Moving Forward”.

- Пер је у мом бенду од почетка, али је велико задовољство укључити и Милана Савића у овај нови подухват. Милана Савића, пијанисту из Бањалуке, ми је представио мој брат Пер Матисен. Имали смо два концерта прије мјесец дана у БиХ и нако тога сам видио да је Милан неко са ким желим да сарађујем, тако да сам га позвао да свира на овом концерту са нама. Сама зграда Банског двора је предивна, сала је прелијепа и акустична. Много сам се радовао овом концерту - казао је Ханс Матисен.

Ханс Матисен дио је скандинавске џез сцене од раних деведесетих, када је завршио студије на познатој џез академији у својој земљи НТНУ (Трондхеим, Норвешка).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Преминуо Цоби
Преминуо Цоби
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана