Koncert “Hans Matisen trija” obilježio drugo veče “Intim džez festa”

I. B.
Koncert “Hans Matisen trija” obilježio drugo veče “Intim džez festa”

BANjALUKA - Koncert “Hans Matisen trija” obilježio je drugo veče petog festivala džez muzike “Intim džez festa” oduševivši publiku u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Trio je nastupio u sastavu Hans Matisen (gitara), Per Matisen (bas i kontrabas) i Milan Savić (klavir).

Publika je u nedjelju uveče bila u prilici da uživa u kompozicijama Hansa Matisena, gitariste, kompozitora i umjetnika, koji je trenutno jedan od najcjenjenijih gitarista u Norveškoj. Ovi džez muzičari svirali su melodije sa albuma “Quiet Songs”, “The Island” i “Moving Forward”.

- Per je u mom bendu od početka, ali je veliko zadovoljstvo uključiti i Milana Savića u ovaj novi poduhvat. Milana Savića, pijanistu iz Banjaluke, mi je predstavio moj brat Per Matisen. Imali smo dva koncerta prije mjesec dana u BiH i nako toga sam vidio da je Milan neko sa kim želim da sarađujem, tako da sam ga pozvao da svira na ovom koncertu sa nama. Sama zgrada Banskog dvora je predivna, sala je prelijepa i akustična. Mnogo sam se radovao ovom koncertu - kazao je Hans Matisen.

Hans Matisen dio je skandinavske džez scene od ranih devedesetih, kada je završio studije na poznatoj džez akademiji u svojoj zemlji NTNU (Trondheim, Norveška).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana