Концерт дуа “Акварел” у Арт дворишту Банског двора: Џез класици у двије боје

Миланка Митрић
Концерт дуа “Акварел” у Арт дворишту Банског двора: Џез класици у двије боје

Бањалука - Након дивних и одлично посјећених наступа састава “JazzBless” и “Bandoneon Square” у Арт дворишту Банског двора Културног центра, август доноси још један концерт на отвореном.

Дуо “Акварел” наступиће у Арт дворишту вечерас у 21 час, својом музиком донијети неке нове боје овом простору и подијелити своје емоције са публиком.

- Велика је част свирати под насловом  “концерт”, а посебно ако све треба да се деси у простору попут Арт дворишта, које одише шармом и лежерношћу. Простор је као и публика, веома битан, јер и он инспирише, а у Арт дворишту се ствара интиман однос публике и извођача, што је увијек посебан осјећај - рекао је вокални солиста Немања Лакић.

Он је дио састава “Акварел”, који је званично основан у јуну 2018. године. Други дио овог састава је гитариста Стефан Тешановић. Прије него што су основали “Акварел” покушавали су да оживе старе бразилске и америчке класике и да на свој начин, својим бојама, створе другачија и јединствена музичка ремек-дјела.

Наступи “Акварела” нуде различите композиције, свјетски познатих извођача. Међу омиљеним музичарима чије ће нумере публика моћи да чује у нешто другачијем руху су Френк Синатра, Жоао Жилберто, Дин Мартин, Чет Бејкер, те Антонио Карлос Жобим.

Све нумере које буду извели и све нумере које иначе изводе чине то у двије боје, како сами кажу.

- Окосница репертоара су, вјерујем, свима познати џез класици, а уз њих, на наш ризик, и неки не тако популарни, можда заборављени класици, које ћемо нашом енергијом предати публици на усвајање, надамо се - навео је Лакић.

Гост наступа у Арт дворишту је виолиниста Славен Бајић.

Након уживања у концерту “Акварела”, публика ће већ сутра на истом мјесту, у исто вријеме, моћи да слуша поезију пјесника Марка Томаша, који ће у оквиру програма “Ноте и слова” пуштати музику која га инспирише и читати своју поезију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана