Koncert dua “Akvarel” u Art dvorištu Banskog dvora: Džez klasici u dvije boje

Milanka Mitrić
Koncert dua “Akvarel” u Art dvorištu Banskog dvora: Džez klasici u dvije boje

Banjaluka - Nakon divnih i odlično posjećenih nastupa sastava “JazzBless” i “Bandoneon Square” u Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra, avgust donosi još jedan koncert na otvorenom.

Duo “Akvarel” nastupiće u Art dvorištu večeras u 21 čas, svojom muzikom donijeti neke nove boje ovom prostoru i podijeliti svoje emocije sa publikom.

- Velika je čast svirati pod naslovom  “koncert”, a posebno ako sve treba da se desi u prostoru poput Art dvorišta, koje odiše šarmom i ležernošću. Prostor je kao i publika, veoma bitan, jer i on inspiriše, a u Art dvorištu se stvara intiman odnos publike i izvođača, što je uvijek poseban osjećaj - rekao je vokalni solista Nemanja Lakić.

On je dio sastava “Akvarel”, koji je zvanično osnovan u junu 2018. godine. Drugi dio ovog sastava je gitarista Stefan Tešanović. Prije nego što su osnovali “Akvarel” pokušavali su da ožive stare brazilske i američke klasike i da na svoj način, svojim bojama, stvore drugačija i jedinstvena muzička remek-djela.

Nastupi “Akvarela” nude različite kompozicije, svjetski poznatih izvođača. Među omiljenim muzičarima čije će numere publika moći da čuje u nešto drugačijem ruhu su Frenk Sinatra, Žoao Žilberto, Din Martin, Čet Bejker, te Antonio Karlos Žobim.

Sve numere koje budu izveli i sve numere koje inače izvode čine to u dvije boje, kako sami kažu.

- Okosnica repertoara su, vjerujem, svima poznati džez klasici, a uz njih, na naš rizik, i neki ne tako popularni, možda zaboravljeni klasici, koje ćemo našom energijom predati publici na usvajanje, nadamo se - naveo je Lakić.

Gost nastupa u Art dvorištu je violinista Slaven Bajić.

Nakon uživanja u koncertu “Akvarela”, publika će već sutra na istom mjestu, u isto vrijeme, moći da sluša poeziju pjesnika Marka Tomaša, koji će u okviru programa “Note i slova” puštati muziku koja ga inspiriše i čitati svoju poeziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana