Концерт Амире Медуњанин одржан у Бањалуци: Севдах обојио “Кастел”

И.Б.
Концерт Амире Медуњанин одржан у Бањалуци: Севдах обојио “Кастел”

БАЊАЛУКА - Стиховима “Свирајте ми ви, тихо тише” с много емоције и севдаха Амира Медуњанин је почела вечерашњи концерт на бањалучкој тврђави “Кастел”.

 

Ни киша није успјела да омете љубитеље севдалинки и Амириног величанственог вокала, а како се умјетница нашалила пјевајући “Киша роси, киша роси” заустављала је кишу у Бањалуци.

Публика је уживала у изведбама пјесама Томе Здравковића и Силване Арменаулић за које је Амира Медуњанин истакла да ће трајати док је свијета и вијека.

- Осрастала сам уз музику ЕКВ-а, Миладина Шобића и Штулића, али Тома и Силвана су били другачији. Њихова музика је бајковита, као и њихов сусрет-рекла је Медуњанин.

Потом је заједно са публиком запјевала Силванину пјесму “Ране”.

Чаролика севдаха је испунио зидине “Кастела” а емоције су преплавиле публику када је умјетница запјевала “Разбоље се лијепа Фатма, јединица у мајке”.

Бањалучани су посебно уживали у Амириним духовитим досјеткама и феноменалној комуникацији са публиком.

Гости на вечерашњем концерту су били глумачки пар Војин Ћетковић и Слобода Мићаловић који су истакли да је “Бањалука фест” велика ствар за град на Врбасу и додали да су својим доласком жељели да подрже овај догађај.

“Бањалука фест” се наставља сутра концертом португалске звијезде фадоа Мариза, а фестивал затвара Раде Шербеџија у суботу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана