Koncert Amire Medunjanin održan u Banjaluci: Sevdah obojio “Kastel”

I.B.
Koncert Amire Medunjanin održan u Banjaluci: Sevdah obojio “Kastel”

BANjALUKA - Stihovima “Svirajte mi vi, tiho tiše” s mnogo emocije i sevdaha Amira Medunjanin je počela večerašnji koncert na banjalučkoj tvrđavi “Kastel”.

 

Ni kiša nije uspjela da omete ljubitelje sevdalinki i Amirinog veličanstvenog vokala, a kako se umjetnica našalila pjevajući “Kiša rosi, kiša rosi” zaustavljala je kišu u Banjaluci.

Publika je uživala u izvedbama pjesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenaulić za koje je Amira Medunjanin istakla da će trajati dok je svijeta i vijeka.

- Osrastala sam uz muziku EKV-a, Miladina Šobića i Štulića, ali Toma i Silvana su bili drugačiji. Njihova muzika je bajkovita, kao i njihov susret-rekla je Medunjanin.

Potom je zajedno sa publikom zapjevala Silvaninu pjesmu “Rane”.

Čarolika sevdaha je ispunio zidine “Kastela” a emocije su preplavile publiku kada je umjetnica zapjevala “Razbolje se lijepa Fatma, jedinica u majke”.

Banjalučani su posebno uživali u Amirinim duhovitim dosjetkama i fenomenalnoj komunikaciji sa publikom.

Gosti na večerašnjem koncertu su bili glumački par Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović koji su istakli da je “Banjaluka fest” velika stvar za grad na Vrbasu i dodali da su svojim dolaskom željeli da podrže ovaj događaj.

“Banjaluka fest” se nastavlja sutra koncertom portugalske zvijezde fadoa Mariza, a festival zatvara Rade Šerbedžija u subotu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana