“Јесења соната плус” у Банском двору: Удружени звуци виолине и клавира

М. М.
“Јесења соната плус” у Банском двору: Удружени звуци виолине и клавира

БАЊАЛУКА - Виолиниста Иван Оташевић из Бањалуке и пијанисткиња Наталија Младеновић из Београда наступиће вечерас у концертној дворани Банског двора Културног центра у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала “Јесења соната плус”. Концерт ће почети у 20 часова.

Иван Оташевић је музичар који је одржао бројне концертне наступе у државама широм Европе, као соло извођач, те као члан различитих оркестара. Један је од оснивача Бањалучке филхармоније, гдје је ангажован као умјетнички директор у управи, затим као концертмајстор симфонијског и гудачког оркестра, те као извршни директор Бањалучке филхармоније. Тренутно је предавач на Академији умјетности у Бањалуци, на смјеру виолина и руководилац Катедре за гудачке инструменте.

Наталија Младеновић тренутно је на завршној години докторских студија клавира под менторством Лидије Станковић. Наступала је као солиста са оркестрима Самарске филхармоније, РТС-а, Умјетничким ансамблом “Бинички” и диригентима А. Шуревим, Б. Суђићем и Д. Вилићем.

Број мјеста у публици је ограничен, а ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу су обавезни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана