“Jesenja sonata plus” u Banskom dvoru: Udruženi zvuci violine i klavira

M. M.
“Jesenja sonata plus” u Banskom dvoru: Udruženi zvuci violine i klavira

BANjALUKA - Violinista Ivan Otašević iz Banjaluke i pijanistkinja Natalija Mladenović iz Beograda nastupiće večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u okviru programa 3. Internacionalnog muzičkog festivala “Jesenja sonata plus”. Koncert će početi u 20 časova.

Ivan Otašević je muzičar koji je održao brojne koncertne nastupe u državama širom Evrope, kao solo izvođač, te kao član različitih orkestara. Jedan je od osnivača Banjalučke filharmonije, gdje je angažovan kao umjetnički direktor u upravi, zatim kao koncertmajstor simfonijskog i gudačkog orkestra, te kao izvršni direktor Banjalučke filharmonije. Trenutno je predavač na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, na smjeru violina i rukovodilac Katedre za gudačke instrumente.

Natalija Mladenović trenutno je na završnoj godini doktorskih studija klavira pod mentorstvom Lidije Stanković. Nastupala je kao solista sa orkestrima Samarske filharmonije, RTS-a, Umjetničkim ansamblom “Binički” i dirigentima A. Šurevim, B. Suđićem i D. Vilićem.

Broj mjesta u publici je ograničen, a nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu su obavezni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana