„Intime Jazz Fest” завршен у Бањалуци: „Влатко Стефановски трио” за магичан крај

М. М.
„Intime Jazz Fest” завршен у Бањалуци: „Влатко Стефановски трио” за магичан крај

Бањалука – Фантастичним наступом састава „Влатко Стефановски трио”, вечерас је у Банском двору завршен 2. Фестивал џез музике „Intime Jazz Fest”.

Стефановски је заједно са својим саставом присутнима у испуњеној концертној дворани приредио истински магично музичко вече, те на само њему својствен начин затворио овогодишње издање фестивала - уз осмијехе, познате нумере, јединствен стил и гитарску виртуозност.

- Свирали смо оно што обично свирамо, с тим што смо дали себи мало више простора за слободне форме и импровизације, јер је ово ипак џез фестивал. Драго ми је да смо учесници, поред мојих добрих пријатеља који су пре нас наступили. Драго ми је да смо део овог фестивала. Бански двор је једна изванредна дворана, и вјерујем да смо је испунили добрим звуком и добрим вибрацијама - рекао је Стефановски, те додао да му је посебно драго што су момци који свирају с њим први пут у Бањалуци, гдје се он увијек осјећа добродошло.

С њим су вечерас наступили његов син Јан Стефановски, који је свирао бубњеве, те Иван Кукић, који је свирао бас.

- Ми обично свирамо оно што најбоље знамо да свирамо. Нисмо ништа посебно за Бањалуку припремали. Драго ми је што су момци који свирају са мном први пут у Бањалуци. Ја сам био много пута и Бањалука нам се свима допала. Осетили смо право гостопримство наших организатора – додао је Стефановски.

Прве вечери овогодишњег фестивала, публика у Бањалуци је имала прилику да ужива у заједничком наступу пијаниста Васила Хаџиманова и Бојана Зулфикарпашића, те наступима „Combine Quarteta” и „Влада Маричић квартета”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана