„Intime Jazz Fest” završen u Banjaluci: „Vlatko Stefanovski trio” za magičan kraj

M. M.
„Intime Jazz Fest” završen u Banjaluci: „Vlatko Stefanovski trio” za magičan kraj

Banjaluka – Fantastičnim nastupom sastava „Vlatko Stefanovski trio”, večeras je u Banskom dvoru završen 2. Festival džez muzike „Intime Jazz Fest”.

Stefanovski je zajedno sa svojim sastavom prisutnima u ispunjenoj koncertnoj dvorani priredio istinski magično muzičko veče, te na samo njemu svojstven način zatvorio ovogodišnje izdanje festivala - uz osmijehe, poznate numere, jedinstven stil i gitarsku virtuoznost.

- Svirali smo ono što obično sviramo, s tim što smo dali sebi malo više prostora za slobodne forme i improvizacije, jer je ovo ipak džez festival. Drago mi je da smo učesnici, pored mojih dobrih prijatelja koji su pre nas nastupili. Drago mi je da smo deo ovog festivala. Banski dvor je jedna izvanredna dvorana, i vjerujem da smo je ispunili dobrim zvukom i dobrim vibracijama - rekao je Stefanovski, te dodao da mu je posebno drago što su momci koji sviraju s njim prvi put u Banjaluci, gdje se on uvijek osjeća dobrodošlo.

S njim su večeras nastupili njegov sin Jan Stefanovski, koji je svirao bubnjeve, te Ivan Kukić, koji je svirao bas.

- Mi obično sviramo ono što najbolje znamo da sviramo. Nismo ništa posebno za Banjaluku pripremali. Drago mi je što su momci koji sviraju sa mnom prvi put u Banjaluci. Ja sam bio mnogo puta i Banjaluka nam se svima dopala. Osetili smo pravo gostoprimstvo naših organizatora – dodao je Stefanovski.

Prve večeri ovogodišnjeg festivala, publika u Banjaluci je imala priliku da uživa u zajedničkom nastupu pijanista Vasila Hadžimanova i Bojana Zulfikarpašića, te nastupima „Combine Quarteta” i „Vlada Maričić kvarteta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana