"Интим џез фест" од 26. до 29. новембра у Бањалуци

Илијана Божић
"Интим џез фест" од 26. до 29. новембра у Бањалуци

БАЊАЛУКА - "Интим џез фест" фестивал џез музике, који ове године прославља мали јубилеј, односно пето издање биће одржан од 26. до 29. новембра у Банском двору у Бањалуци.

"Интим џез фест" уврштен је и у овогодишњи програм обиљежавања 90 година Банског двора, а из ове установе су истакли да је од самог почетка овај фестивал замишљен као камерни фестивал џез музике који ће се фокусирати на мање саставе и врхунске солисте овог музичког жанра, укључујући формације до џез секстета.

- Овогодишњи програм обухвата концерте познатих џез састава и истакнутих џез умјетника данашњице, а поносни смо на чињеницу да ћемо у оквиру званичног програма организовати и матине дидактички концерт "Џез за дјецу" који је заправо едукативни концерт за дјецу старијег предшколског и школског узраста - казали су из Банског двора.

Наступ Марковић-Илић секстета отвориће "Интим џез фест" 26. новембра с почетком у 20 часова када ће публика имати прилику да ужива у изведби тромбонисте Ивана Илића, контрабасисте Бранка Марковића, трубача Ивана Радивојевића, саксофонисте Александра Јаћимовића, пијанисте Милована Пауновића и бубњара Милоша Грбатинића.

Наредног дана, у недјељу 27. новембра, с почетком у 12 часова биће одржан дидактички концерт "Џез за дјецу".

- Те вечери у 20 часова публици ће се представити "Hans Mat­hi­sen trio" који чине гитариста Ханс Матисен, басиста и контрабасиста Пер Матисен и пијаниста Милан Савић - саопштили су из Банског двора.

Фестивал ће бити затворен концертом пијанисте Бојана Зулфикарпашића и саксофонисткиње Жилијен Луро, који ће бити одржан 29. новембра у 20 часова.

Цијена улазнице за дидактички концерт је 5 КМ, док је за остале фестивалске вечери 10 КМ. Улазнице су у продаји на билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од 12 до 18 часова.

Након сваке концертне вечери у бањалучком кафеу "Хаос Туборг паб" од 22 часа наступиће бањалучки џез састав "Комбајн квартет" којем ће се на бини придружити и учесници фестивала. И. Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана