"Intim džez fest" od 26. do 29. novembra u Banjaluci

Ilijana Božić
"Intim džez fest" od 26. do 29. novembra u Banjaluci

BANjALUKA - "Intim džez fest" festival džez muzike, koji ove godine proslavlja mali jubilej, odnosno peto izdanje biće održan od 26. do 29. novembra u Banskom dvoru u Banjaluci.

"Intim džez fest" uvršten je i u ovogodišnji program obilježavanja 90 godina Banskog dvora, a iz ove ustanove su istakli da je od samog početka ovaj festival zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući formacije do džez seksteta.

- Ovogodišnji program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika današnjice, a ponosni smo na činjenicu da ćemo u okviru zvaničnog programa organizovati i matine didaktički koncert "Džez za djecu" koji je zapravo edukativni koncert za djecu starijeg predškolskog i školskog uzrasta - kazali su iz Banskog dvora.

Nastup Marković-Ilić seksteta otvoriće "Intim džez fest" 26. novembra s početkom u 20 časova kada će publika imati priliku da uživa u izvedbi tromboniste Ivana Ilića, kontrabasiste Branka Markovića, trubača Ivana Radivojevića, saksofoniste Aleksandra Jaćimovića, pijaniste Milovana Paunovića i bubnjara Miloša Grbatinića.

Narednog dana, u nedjelju 27. novembra, s početkom u 12 časova biće održan didaktički koncert "Džez za djecu".

- Te večeri u 20 časova publici će se predstaviti "Hans Mat­hi­sen trio" koji čine gitarista Hans Matisen, basista i kontrabasista Per Matisen i pijanista Milan Savić - saopštili su iz Banskog dvora.

Festival će biti zatvoren koncertom pijaniste Bojana Zulfikarpašića i saksofonistkinje Žilijen Luro, koji će biti održan 29. novembra u 20 časova.

Cijena ulaznice za didaktički koncert je 5 KM, dok je za ostale festivalske večeri 10 KM. Ulaznice su u prodaji na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 12 do 18 časova.

Nakon svake koncertne večeri u banjalučkom kafeu "Haos Tuborg pab" od 22 časa nastupiće banjalučki džez sastav "Kombajn kvartet" kojem će se na bini pridružiti i učesnici festivala. I. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana