„Индекси“ и пријатељи у Бањалуци: Спектакл у част Боди Ковачевићу

ГС
„Индекси“ и пријатељи у Бањалуци: Спектакл у част Боди Ковачевићу

БАЊАЛУКА – „Индекси“ и пријатељи окупиће се у спомен на истакнутог гитаристу, композитора, продуцента и аранжера Слободана Боду Ковачевића, члана легендарне групе, 15. априла у Бањалуци у спортској дворани „Борик“.

-На овом омажу „Индексима“ уз чланове бенда - Фадила Реџића, Нену Јурина, Пеце Петеја, Синана Алимановића, те гитаристу Муриса Варајића наступиће музичке легенде попут Влатка Стефановског, Бранка Ђурића Ђуре, Бориса Новковића, Сеида Мемића - Вајте, Дејана Цукића, Аиде Мушановић Арсић, Харија Мата Харија, Нермина Пушкара, Зорана Предина, Владу Калембера, Даде Топића те Габора Ленђела – кажу организатори.

Слободан Бодо Ковачевић потписао је многе безвременске хитове Индекса“.

Додају да су његове самосталне композиције, попут "Пружам руке", "Плима", "Негдје на крају у затишју" и "Модра ријека", као и нумере настале у сарадњи са Фадилом Реџићем. као што су "Балада" и "Свијет у коме живим" оставиле дубок траг на музичкој сцени бивше Југославије.

-Дипломирани архитект живот је посветио музици, а музички зналци памте га и као једног од највећих гитариста бивше државе. Између осталог је учествовао у аранжирању првог и, по многима, најбољег албума Јосипе Лисац, "Дневник једне љубави" из 1973. године - додају.

Карте за концерт у Бањалуци могу се набавити на линку и на платоу испред РК Боска.

18 година пројекта

Пројекат „Индекси“ и пријатељи пројект почео је прије 18 година, а до данас је одржано више од 30 концерата на простору бивше Југославије.

-Сви концерти у ових 18 година били су распродани, све дворане до посљедњег мјеста су биле попуњене, јер ово није само музички спектакл, већ и емотивно путовање кроз временску капсулу музике која је обиљежила генерације  - изјавио је продуцент и идејни творац пројекта, Томислав Кашљевић.

Истакао је и да је љубав према „Индексима“ и њиховој музици била покретачка снага овог пројекта те како је увијек настојао одржати високи стандард квалитета, вођен ријечима покојног Корнелија Ковача, члана „Индекса“.

-Очаравајуће је када након толико година људи и даље пјевају наше пјесме. То показује да су наше пјесме живе и да су дио нас - изјавио је Фадил Реџић, један од оснивача „Индекса“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана