„Indeksi“ i prijatelji u Banjaluci: Spektakl u čast Bodi Kovačeviću

GS
„Indeksi“ i prijatelji u Banjaluci: Spektakl u čast Bodi Kovačeviću

BANjALUKA – „Indeksi“ i prijatelji okupiće se u spomen na istaknutog gitaristu, kompozitora, producenta i aranžera Slobodana Bodu Kovačevića, člana legendarne grupe, 15. aprila u Banjaluci u sportskoj dvorani „Borik“.

-Na ovom omažu „Indeksima“ uz članove benda - Fadila Redžića, Nenu Jurina, Pece Peteja, Sinana Alimanovića, te gitaristu Murisa Varajića nastupiće muzičke legende poput Vlatka Stefanovskog, Branka Đurića Đure, Borisa Novkovića, Seida Memića - Vajte, Dejana Cukića, Aide Mušanović Arsić, Harija Mata Harija, Nermina Puškara, Zorana Predina, Vladu Kalembera, Dade Topića te Gabora Lenđela – kažu organizatori.

Slobodan Bodo Kovačević potpisao je mnoge bezvremenske hitove Indeksa“.

Dodaju da su njegove samostalne kompozicije, poput "Pružam ruke", "Plima", "Negdje na kraju u zatišju" i "Modra rijeka", kao i numere nastale u saradnji sa Fadilom Redžićem. kao što su "Balada" i "Svijet u kome živim" ostavile dubok trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

-Diplomirani arhitekt život je posvetio muzici, a muzički znalci pamte ga i kao jednog od najvećih gitarista bivše države. Između ostalog je učestvovao u aranžiranju prvog i, po mnogima, najboljeg albuma Josipe Lisac, "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973. godine - dodaju.

Karte za koncert u Banjaluci mogu se nabaviti na linku i na platou ispred RK Boska.

18 godina projekta

Projekat „Indeksi“ i prijatelji projekt počeo je prije 18 godina, a do danas je održano više od 30 koncerata na prostoru bivše Jugoslavije.

-Svi koncerti u ovih 18 godina bili su rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta su bile popunjene, jer ovo nije samo muzički spektakl, već i emotivno putovanje kroz vremensku kapsulu muzike koja je obilježila generacije  - izjavio je producent i idejni tvorac projekta, Tomislav Kašljević.

Istakao je i da je ljubav prema „Indeksima“ i njihovoj muzici bila pokretačka snaga ovog projekta te kako je uvijek nastojao održati visoki standard kvaliteta, vođen riječima pokojnog Kornelija Kovača, člana „Indeksa“.

-Očaravajuće je kada nakon toliko godina ljudi i dalje pjevaju naše pjesme. To pokazuje da su naše pjesme žive i da su dio nas - izjavio je Fadil Redžić, jedan od osnivača „Indeksa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana