“Horizons” прва ауторска пјесма састава “Palladio String Quartet”

Миланка Митрић
“Horizons” прва ауторска пјесма састава “Palladio String Quartet”

Бањалука - Састав “Palladio String Quartet” постоји већ три године, и бањалучкој публици су познати по извођењу другачијих верзија познатих нумера, модерне, поп, рок и евергрин музике.

Након година оваквог музицирања, дошло је вријеме за неке нове почетке, те тако овај квартет припрема прву ауторску нумеру.

- Дошли смо до идеје да кренемо степеницу више и презентујемо публици нешто домаће из наше музичке кухиње. Наша прва ауторска нумера носи назив “Horizons” Инструментална музика чија је срж гудачки квартет уз подршку електронског звука.

Комбинација је више него занимљива, а музика довољно “заразна” да се свиди публици.

Аранжмански дио нумере припао је Милани Смиљанић (водећој виолини квартета), док је електронски дио “измиксао” и припремио Александар Жежељ са којим смо први пут остварили сарадњу и у плану нам је да се сарадња настави, с обзиром на то да смо се у потпуности нашли на истим музичким таласима - рекла је за “Глас Српске” чланица квартета и виолисткиња Кристина Моцоња.

Она је додала да је снимање и микс повјерено Дејану Савићу (“КосНик студио”), док је видео-материјал биљежио Срђан Пиљак. 

- Видео-спот је још у фази снимања на разним локацијама широм Бањалуке и идејно би требало да остави позитиван утисак на посматраче. Дали смо све од себе да кроз своје хоризонте презентујемо нашу сврху и то што радимо и волимо. Пјесма би требало да угледа свјетло дана кроз неке три седмице, када ће бити организована и премијера - додала је Моцоња.

“Palladio String Quartet” чине и Милана Смиљанић (виолина), Рената Мединац-Каурин (виолина) и Озрен Четковић (виолончело)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана