Фестивал “Јесења соната” од вечерас у Банском двору: “Камерата академика” за почетак

М. М.
Фестивал “Јесења соната” од вечерас у Банском двору: “Камерата академика” за почетак

БАЊАЛУКА - Интернационални музички фестивал “Јесења соната”, трећи по реду, биће отворен вечерас у концертној дворани Банског двора Културног центра наступом камерног оркестра “Камерата академика” из Новог Сада. Наступ ће почети у 20 часова.

- Кроз своје треће фестивалско издање “Јесења соната” је већ постала традиционална и препознатљива културна манифестација која ће, увјерени смо, у будућности још снажније стимулисати музички  и културни развој града и Републике Српске, те на радост публике сваке године половином октобра у Банском двору окупљати најзначајнија имена домаће, регионалне и свјетске музичке сцене - рекао је директор Банског двора Младен Матовић.

Током сваке фестивалске вечери обавезно је ношење заштитних маски, као и дезинфекција на улазу.

- Имајући  у виду чињеницу да је и поред либерализације мјера у смислу дозвољеног броја посјетилаца у установама културе тај број и даље знатно мањи у односу на капацитет наше установе, Бански двор се потрудио да за све оне који не успију доћи до фестивалске улазнице обезбиједи лајв стрим сваке фестивалске вечери на званичном “Јутјуб” каналу Банског двора - најавили су из ове установе.

Фестивал ће трајати до недјеље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана