Festival “Jesenja sonata” od večeras u Banskom dvoru: “Kamerata akademika” za početak

M. M.
Festival “Jesenja sonata” od večeras u Banskom dvoru: “Kamerata akademika” za početak

BANjALUKA - Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata”, treći po redu, biće otvoren večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra nastupom kamernog orkestra “Kamerata akademika” iz Novog Sada. Nastup će početi u 20 časova.

- Kroz svoje treće festivalsko izdanje “Jesenja sonata” je već postala tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će, uvjereni smo, u budućnosti još snažnije stimulisati muzički  i kulturni razvoj grada i Republike Srpske, te na radost publike svake godine polovinom oktobra u Banskom dvoru okupljati najznačajnija imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene - rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Tokom svake festivalske večeri obavezno je nošenje zaštitnih maski, kao i dezinfekcija na ulazu.

- Imajući  u vidu činjenicu da je i pored liberalizacije mjera u smislu dozvoljenog broja posjetilaca u ustanovama kulture taj broj i dalje znatno manji u odnosu na kapacitet naše ustanove, Banski dvor se potrudio da za sve one koji ne uspiju doći do festivalske ulaznice obezbijedi lajv strim svake festivalske večeri na zvaničnom “Jutjub” kanalu Banskog dvora - najavili su iz ove ustanove.

Festival će trajati do nedjelje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana