Два Гран-прија за Ђорђа Перића у Бугарској и Пољској

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Једанаестогодишњи виртуоз на хармоници Ђорђе Перић из Бијељине освојио је два Гран при признања и четири злата на фестивалима у Бугарској и Пољској.

На Фестивалу у Бугарској, одржаном од 15. до 20. априла у онлајн формату, Перић је освојио два Гран-прија у категорији соло инструментални жанр и дисциплини камерне музике узрасне категорије до 16 година, заједно са Амаром Ћосићем и Дејаном Бјелобабом.

Перић је освојио и златну медаљу заједно са Дејаном Јовичићем у дисциплини камерни дуо, узрасне категорије до 12 година. На Фестивалу “Марине фантази” у Бугарској наступило је више од 500 такмичара из 30 земаља.

Ђорђе Перић учествовао је и на 17. Фестивалу “DIGI-TALENTY WIOSNA 2021"” у онлајн формату на којем је освојио лауреатска звања, три златне медаље, у категорији соло, дуо (са Дејаном Јовичићем) и трио (са Амаром Ћосићем и Дејаном Бјелобабом).

Ови успјешни такмичари су ученици музичке школе “Корнелије Станковић” Бијељина - Угљевик, у класи професора Славише Перића. Ђорђу Перићу је ово 84. награда са међународних фестивала из 19 земаља.

“Веома ме радује свака освојена награда, а посебно сам срећан сто сам освојио Гран при у веома јакој конкуренцији. Трудићу се да и даље постижем успјехе и представљам своју земљу на фестивалима широм свијета”, рекао је Ђорђе Перић Срни.

Фестивал у Пољској окупио је више од 700 учесника из 34 земље.  

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана