Доминго: Надам се брзом повратку у Београд

Танјуг
Доминго: Надам се брзом повратку у Београд

БЕОГРАД - Маестро који је својим гласом обиљежио читаву једну музичку еру Пласидо Доминго каже да очекује да ће се брзо вратити у Београд и одржати нови концерт.

"Надамо се брзом повратку у Београд, јер је то било једно изразито лијепо искуство", рекао је Пласидо Доминго у изјави за Тањуг по доласку у Беч гдје живи, а након концерта који је у сриједу одрћао у Београду.

Маестро Доминго (80) посљедњи пут је био у Београду 2014. године, а прије тога на почетку каријере, прије скоро пола вијека.

Из тима Пласида Доминга додали су за Тањуг и да је маестро у сриједу требало да буде и у Мадриду на уручењу ACPE награде за немјерљив допринос култури Удружења међународних прес дописника и да их је њихов син Плцидо Франциско Доминго Орнелас, преузимајући награду обавијестио о концерту у Беогаду пред више од 3.500 људи, гдје је дочекан и испраћен овацијама.

Маестро је посјету Београду, гдје су му добродошлицу организовали потпредсједница Владе Зорана Михајловић, челници Града Зоран Радојичић и Горан Весић као и амбасадор Шпаније Раул Бартоломé Молина, искористио и да упозна град.

Доминго је рекао и раније за Тањуг да је био пријатно изненађен атмосфером Београда и љубазношћу свих који су га дочекали.

Са великом звјездом свјетске оперске сцене у Београд је у недјељу стигла и његова супруга Марта Орнелас (86), с којом је у браку скоро шест деценија и која му је најважнији савјетник и данас.

У Беогаду су били до јуче. Маестро из Беча путује у Тирану, гдје ће у сриједу наступити на отварању нове сезоне Националне опере, а три дана касније у Москви.

Пласидо Доминго који у својој шест деценија дугој каријери има највећи број улога тенорског, а посљедњих седам, поново као и на почетку каријере, баритонског фаха, потом наступа у Фиренци у новој изведби "Травијате" под диригентском палицом Зубина Мехте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана