Domingo: Nadam se brzom povratku u Beograd

Tanjug
Domingo: Nadam se brzom povratku u Beograd

BEOGRAD - Maestro koji je svojim glasom obilježio čitavu jednu muzičku eru Plasido Domingo kaže da očekuje da će se brzo vratiti u Beograd i održati novi koncert.

"Nadamo se brzom povratku u Beograd, jer je to bilo jedno izrazito lijepo iskustvo", rekao je Plasido Domingo u izjavi za Tanjug po dolasku u Beč gdje živi, a nakon koncerta koji je u srijedu odrćao u Beogradu.

Maestro Domingo (80) posljednji put je bio u Beogradu 2014. godine, a prije toga na početku karijere, prije skoro pola vijeka.

Iz tima Plasida Dominga dodali su za Tanjug i da je maestro u srijedu trebalo da bude i u Madridu na uručenju ACPE nagrade za nemjerljiv doprinos kulturi Udruženja međunarodnih pres dopisnika i da ih je njihov sin Plcido Francisko Domingo Ornelas, preuzimajući nagradu obavijestio o koncertu u Beogadu pred više od 3.500 ljudi, gdje je dočekan i ispraćen ovacijama.

Maestro je posjetu Beogradu, gdje su mu dobrodošlicu organizovali potpredsjednica Vlade Zorana Mihajlović, čelnici Grada Zoran Radojičić i Goran Vesić kao i ambasador Španije Raul Bartolomé Molina, iskoristio i da upozna grad.

Domingo je rekao i ranije za Tanjug da je bio prijatno iznenađen atmosferom Beograda i ljubaznošću svih koji su ga dočekali.

Sa velikom zvjezdom svjetske operske scene u Beograd je u nedjelju stigla i njegova supruga Marta Ornelas (86), s kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savjetnik i danas.

U Beogadu su bili do juče. Maestro iz Beča putuje u Tiranu, gdje će u srijedu nastupiti na otvaranju nove sezone Nacionalne opere, a tri dana kasnije u Moskvi.

Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugoj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a posljednjih sedam, ponovo kao i na početku karijere, baritonskog faha, potom nastupa u Firenci u novoj izvedbi "Travijate" pod dirigentskom palicom Zubina Mehte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana