Ђорђе Перић добитник гран-при награде у Летонији

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Једанаестогодишњи виртуоз на хармоници Бијељинац Ђорђе Перић наставља да ниже успјехе, па је на свој 11. рођендан освојио још један Гран-при, овога пута из Летоније.

Перић је учествовао на Четрвтом међународном музичком фестивалу „Павсара болс 2021", који је одржан од 14. до 18. марта у онлајн формату.

На фестивалу је учествовало више од 500 такмичара свих узраста и жанрова из око 20 земаља.

У номинацији инструментални жанр у узрасној категорији до 12 година, млади Перић је освојио злато, а према одлуци жирија, додијељена му је и Гран-при награда.

Ђорђу је ово 74. награда из 16 земаља.

„Задовољство ми је што могу на најбољи начин да представљам свој град и своју земљу", рекао је Перић за Срну.

Магистар хармонике Славиша Перић, који је ментор Ђорђу Перићу, добио је специјално признање за високе резултате у педагошком раду.

Славиша Перић је и на претходном фестивалу у Естонији добио признање за професионализам, креативна достигнућа и висококвалитетну обуку лауреата свих узраста, за сарадњу и подршку, као и лични допринос развоју културе и умјетности, те за јачање пријатељских односа са другим земљама.

Славиша Перић спада у ред најпризнатијих умјетника у свијету хармонике, члан је Свјетске асоцијације акордиониста и директор Основне музичке школе „Корнелије Станковић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана