Данас снимање божићног концерта СПКД ''Просвјета'', емитовање 7. јануара

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Божићни концерт Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) "Просвјета" Сарајево биће сниман данас у сали Народног позоришта у Сарајеву, а линкови ће бити доступни на "Фејсбук" и веб-страници Друштва, саопштили су данас организатори.

Предсједник Управног одбора Друштва Дејан Гарић изјавио је да ће концерт бити емитован на Божић од 20.00 часова на БХРТ-у, а након тога другог и трећег дана Божића на другим телевизијама које буду изразиле жељу за преузимање снимка.

"Жао нам је што ћемо ове године наступати пред празном салом, али сам сигуран да ћемо и овај пут донијети радост Божића. Ове године смо, због пандемије, одустали од великих хорова и група са већим бројем извођача, како бисмо испоштовали све епидемиолошке мјере", навео је Гарић.

На концерту ће наступити ансамбл "Про музика" /Про Мусица/, којим ће дириговати маестро Јосип Катавић, затим професорице Татјана Романић /виола/ и Милица Пап /клавир/, као и студент Милица Ивановић са Музичке академије у Источном Сарајеву, а наступиће и женски вокални ансамбл "Корона", који постоји већ дуго времена и препознатљив је у БиХ и шире.

"Сала ће бити празна, ту ће бити само извођачи, организатори и телевизијска екипа која ће снимати концерт, а линкови ће бити доступни на Фејсбук и веб-страници Просвјете", поручио је Гарић.

Предсједник СПКД "Просвјета" Сарајево Недјељко Маслеша рекао је на конференцији за новинаре у Сарајеву да су Божићним концертом прије годину дана свечано заокружили првих десет година божићне концертне традиције.

Он је изразио наду да ће се, уз добро здравље, остварити жеље да се настави са окупљањем, како би се надокнадило све оно што је у преходној години пропуштено.

"Овај дан је за све нас знак радости и наде, љубави и вјере. Радости због доласка још једног Божића, наде да ћемо се поново и што прије срести и бити заједно и вјере да ће доћи боље сутра, да ћемо пребродити све изазове и недаће у свијету у којем живимо. Са тим жељама прослављамо Божић и са њима улазимо у нову годину", поручио је Маслеша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана