Danas snimanje božićnog koncerta SPKD ''Prosvjeta'', emitovanje 7. januara

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Božićni koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" Sarajevo biće sniman danas u sali Narodnog pozorišta u Sarajevu, a linkovi će biti dostupni na "Fejsbuk" i veb-stranici Društva, saopštili su danas organizatori.

Predsjednik Upravnog odbora Društva Dejan Garić izjavio je da će koncert biti emitovan na Božić od 20.00 časova na BHRT-u, a nakon toga drugog i trećeg dana Božića na drugim televizijama koje budu izrazile želju za preuzimanje snimka.

"Žao nam je što ćemo ove godine nastupati pred praznom salom, ali sam siguran da ćemo i ovaj put donijeti radost Božića. Ove godine smo, zbog pandemije, odustali od velikih horova i grupa sa većim brojem izvođača, kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mjere", naveo je Garić.

Na koncertu će nastupiti ansambl "Pro muzika" /Pro Musica/, kojim će dirigovati maestro Josip Katavić, zatim profesorice Tatjana Romanić /viola/ i Milica Pap /klavir/, kao i student Milica Ivanović sa Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu, a nastupiće i ženski vokalni ansambl "Korona", koji postoji već dugo vremena i prepoznatljiv je u BiH i šire.

"Sala će biti prazna, tu će biti samo izvođači, organizatori i televizijska ekipa koja će snimati koncert, a linkovi će biti dostupni na Fejsbuk i veb-stranici Prosvjete", poručio je Garić.

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Sarajevo Nedjeljko Masleša rekao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da su Božićnim koncertom prije godinu dana svečano zaokružili prvih deset godina božićne koncertne tradicije.

On je izrazio nadu da će se, uz dobro zdravlje, ostvariti želje da se nastavi sa okupljanjem, kako bi se nadoknadilo sve ono što je u prehodnoj godini propušteno.

"Ovaj dan je za sve nas znak radosti i nade, ljubavi i vjere. Radosti zbog dolaska još jednog Božića, nade da ćemo se ponovo i što prije sresti i biti zajedno i vjere da će doći bolje sutra, da ćemo prebroditi sve izazove i nedaće u svijetu u kojem živimo. Sa tim željama proslavljamo Božić i sa njima ulazimo u novu godinu", poručio je Masleša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana