Чаролија класике у Граду сунца

Илијана Божић/агенције
Чаролија класике у Граду сунца

ТРЕБИЊЕ - Фестивал “Мјузик енд мор самерфест”, трећи по реду, инспирисан прољећем као знаком буђења новог живота, почеће данас у чаробном требињском амфитеатру и то Вивалдијевим “Прољећем” из чувених “Годишњих доба”.

Манифестација је дио Требињског културног љета, а трајаће до понедјељка. Публика ће имати прилику да ужива у богатом и разноликом програму који ће извести 13 музичара, солиста са свјетских сцена, чиме ће у Граду сунца оживјети чаробна умјетничка енергија.

Најљепше мелодије свјетских композитора Вивалдија, Моцарта, Шуберта, Бетовена, Стравинског и других свјетских великана  испуниће један од најљепших градова на југу Републике Српске.

Директорица овог фестивала Татјана Ранковић, на званичној страници фестивала саопштила је, да је “Мјузик енд мор самерфест” јединствено умјетничко искуство.

- Мој циљ као оснивача и директора био је да успоставим интензиван, интердисциплинарни програм, који би понудио јединствено музичко искуство за студенте, факултете и публику. То је потпуно умјетничко урањање, како би музичари створили дубоке умјетничке везе са студентима - саопштила је Ранковићева и додала да је ријеч о малом фестивалу великог срца.

Укупно шест концерата биће изведено на отвореним локацијама и то на Пијачном тргу, Амфитеатру, платоу Музеја Херцеговине, вили Ластва, Граду Сунца и у Платани башти.

У Требињу ће наступити пијаниста и шеф диригента “Камерате Франконије” и “Фогтланд филхармоније” у Њемачкој Доријан Келхак, виолинисткиња Весна Станковић, која ради у Бечу као концертмајстор у Фолксопер оркестру, затим виолиста Петер Барсонџ, те композитор и пијаниста Јонел Петрој, који ће извести своје џез импровизације.

Обуке

Како је наведено на званичној страници фестивала, недјељни распоред ће укључивати и приватне инструкције, обуку за камерну музику, мастер класови и предавања. Тај програм ће чинити соло, камерни ансамбл и гудачки оркестар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана