“Бркови” обиљежавају 20 година каријере: Рођенданска свирка на Кастелу

Б. П.
“Бркови” обиљежавају 20 година каријере: Рођенданска свирка на Кастелу

БАЊАЛУКА - Један од најпопуларнијих бендова у регији, панкфолквелнес атракција “Бркови” одржаће концерт на тврђави Кастел, 16. августа поводом обиљежавања 20 година постојања бенда.

Бенд “Бркови” постоје од 2004. године, а са доласком новог пјевача Шемсе 69 (Ведран Пехар) 2007. године бенд креће од нуле, а Шемсо је уједно и аутор велике већине њихових пјесама. Кроз свој рад екипа из бенда ствара један потпуно нови стил који називају “панк/фолк/велнес”.

Управо је то наслов првог албума, чијим изласком 2009. године креће почетак успјеха бенда. Нико до тада народну музику није свирао на такав начин, мијешајући је са панком и роком, а повремено и са металом и реге звуком. Други албум “Друштво бркатих младића” наставља убрзано да подиже интересовање за бенд широм регије, гдје стичу велику популарност.

Иза њих је данас осам студијских албума и гомила концерата одсвираних у регији и свијету. У претпродају је пуштен ограничени број улазница по цијени од 15 КМ за овај спектакл, које се могу купити путем продајног сервиса њњњ.гигастиџ.ба и на њиховим продајним мјестима широм БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана