“Brkovi” obilježavaju 20 godina karijere: Rođendanska svirka na Kastelu

B. P.
“Brkovi” obilježavaju 20 godina karijere: Rođendanska svirka na Kastelu

BANjALUKA - Jedan od najpopularnijih bendova u regiji, pankfolkvelnes atrakcija “Brkovi” održaće koncert na tvrđavi Kastel, 16. avgusta povodom obilježavanja 20 godina postojanja benda.

Bend “Brkovi” postoje od 2004. godine, a sa dolaskom novog pjevača Šemse 69 (Vedran Pehar) 2007. godine bend kreće od nule, a Šemso je ujedno i autor velike većine njihovih pjesama. Kroz svoj rad ekipa iz benda stvara jedan potpuno novi stil koji nazivaju “pank/folk/velnes”.

Upravo je to naslov prvog albuma, čijim izlaskom 2009. godine kreće početak uspjeha benda. Niko do tada narodnu muziku nije svirao na takav način, miješajući je sa pankom i rokom, a povremeno i sa metalom i rege zvukom. Drugi album “Društvo brkatih mladića” nastavlja ubrzano da podiže interesovanje za bend širom regije, gdje stiču veliku popularnost.

Iza njih je danas osam studijskih albuma i gomila koncerata odsviranih u regiji i svijetu. U pretprodaju je pušten ograničeni broj ulaznica po cijeni od 15 KM za ovaj spektakl, koje se mogu kupiti putem prodajnog servisa njnjnj.gigastidž.ba i na njihovim prodajnim mjestima širom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana