Бочели одржао концерт на Ускрс у празној миланској катедрали

Танјуг
Бочели одржао концерт на Ускрс у празној миланској катедрали

МИЛАНО - Највољенији тенор данашњице, Андреа Бочели, још једном је својим гласом очарао поштоваоце широм свијета, наступом данас на Ускршњем концерту у празној миланској катедрали Дуомо због епидемије корона вируса.

У пола сата дуго очекиваног концерта названог “Музика за наду”, Бочели је у пратњи оргуљаша пјевао сакралне композиције.

У живом преносу на YouTube тубе каналу, милиони гледаоца широм свијета имали су прилике да чују добро позната дијела црквене музике “Аве Мариа”, “Sancta Matia”, “Domine Deus” у Бочелијевој интерпретацији унутар катедрале, док је “Amazung Grace” славни италијански тенор отпhевао испред велелепног здања у Милану.

Док је Бочели певао, гледаоци су могли на екранима да виде опустhеле улице Милана, Бреше, Венеције, Париза, Лондона и Њујорка.

Вечерашњи наступ Бочелија биће упамћен у историји културе и умhетности због специјалних околности сузбијања епидемије корона вируса у читавом свијету.

Бочелијев мини концерт у трајању од 30 минута био је симболична порука љубави, наде и подршке за излијечење свих обољелих од корона вируса.

“Вјерујем у снагу молитве и Хришћански ускрс”, рекао је Бочели у најави концерта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана