Bočeli održao koncert na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali

Tanjug
Bočeli održao koncert na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali

MILANO - Najvoljeniji tenor današnjice, Andrea Bočeli, još jednom je svojim glasom očarao poštovaoce širom svijeta, nastupom danas na Uskršnjem koncertu u praznoj milanskoj katedrali Duomo zbog epidemije korona virusa.

U pola sata dugo očekivanog koncerta nazvanog “Muzika za nadu”, Bočeli je u pratnji orguljaša pjevao sakralne kompozicije.

U živom prenosu na YouTube tube kanalu, milioni gledaoca širom svijeta imali su prilike da čuju dobro poznata dijela crkvene muzike “Ave Maria”, “Sancta Matia”, “Domine Deus” u Bočelijevoj interpretaciji unutar katedrale, dok je “Amazung Grace” slavni italijanski tenor otphevao ispred velelepnog zdanja u Milanu.

Dok je Bočeli pevao, gledaoci su mogli na ekranima da vide opusthele ulice Milana, Breše, Venecije, Pariza, Londona i Njujorka.

Večerašnji nastup Bočelija biće upamćen u istoriji kulture i umhetnosti zbog specijalnih okolnosti suzbijanja epidemije korona virusa u čitavom svijetu.

Bočelijev mini koncert u trajanju od 30 minuta bio je simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izliječenje svih oboljelih od korona virusa.

“Vjerujem u snagu molitve i Hrišćanski uskrs”, rekao je Bočeli u najavi koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana