"BL Jazz Voices" наступили у Банском двору: Најљепше од џеза уз бањалучке умјетнике

Миланка Митрић
"BL Jazz Voices" наступили у Банском двору: Најљепше од џеза уз бањалучке умјетнике

БАЊАЛУКА - Дивни звуци познатих џез стандардна, заносних, сјетних, али и разиграних мелодија, које су извели умјетници из Бањалуке, испунили су концертну дворану Банског двора Културног центра, на трећој вечери 3. фестивала џез музике "Интим џез фест".

Истакнути бањалучки умјетници окупљени као "BL Jazz Voices", сачињени су од "Комбајн квартета", а на почетку вечери извели су неколико својих композиција, након чега су свирали заједно уз маестралне наступе вокалних солиста Марије Шестић, Маје Манојловић, Даниеле Херцег, Вање Мишић,  Ање Милутиновић и Немање Лакића.

С обзиром на то да је обим догађаја смањен, те да су и концерти већ неко вријеме постали ријеткост, аплаузи публике за ове умјетнике били су још снажнији, а сами учесници су изразили радост што је овај фестивал одржан и што имају прилику да музику дијеле с публиком.

- Многима је овај концерт био први наступ ове године, мени је други. Заиста је то велика пауза. Захваљујући појединцима, оптимистима и великим радницима у тиму Банског двора, са Младеном Матовићем на челу, имамо прилику и ове године да музицирамо - казала је Марија Шестић и додала да је заиста био велики ужитак поново се наћи на сцени, те да се нада да је и публика уживала исто као и извођачи.

И пјевачица Вања Мишић истакла је да јој је задовољство да буде дио "Интим џез феста".

- Драго ми је да у вријеме када је све стало култура живи. Много смо се пожељели наступа, музике и проба. Надам се да је публици био интересантан репертоар и да су уживали - навела је Мишићева.

"Интим џез фест" ове године фокусиран је на мање саставе и врхунске џез солисте, укључујући формације до, максимално, џез квартета.

- Важно је да постоји један овакав фестивал у Бањалуци. Много је важан за бањалучку џез сцену - казала је пјевачица Даниела Ерцег.

Осим врхунских свјетских, европских и регионалних музичара, намјера Банског двора је да публици представља талентоване младе извођаче из Бањалуке.

- Директор Банског двора Младен Матовић дошао је на идеју да окупи најбоље бањалучке вокале, немамо их много, али су заиста фантастични, а ми смо као "Комбајн квартет" ту били као неки тепих, нека подлога. Жељели смо да поред ових великих имена који наступају на фестивалу на најбољи начин представимо Бањалуку и да покажемо колико можемо - казао је гитариста "Комбајн квартета" Стефан Тешановић.

Концерт је одржан уз примјену свих прописаних препорука и мјера надлежних органа - физичка дистанца и заштитне маске су обавезни, као и дезинфекција и мјерење температуре на улазу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана