"BL Jazz Voices" nastupili u Banskom dvoru: Najljepše od džeza uz banjalučke umjetnike

Milanka Mitrić
"BL Jazz Voices" nastupili u Banskom dvoru: Najljepše od džeza uz banjalučke umjetnike

BANjALUKA - Divni zvuci poznatih džez standardna, zanosnih, sjetnih, ali i razigranih melodija, koje su izveli umjetnici iz Banjaluke, ispunili su koncertnu dvoranu Banskog dvora Kulturnog centra, na trećoj večeri 3. festivala džez muzike "Intim džez fest".

Istaknuti banjalučki umjetnici okupljeni kao "BL Jazz Voices", sačinjeni su od "Kombajn kvarteta", a na početku večeri izveli su nekoliko svojih kompozicija, nakon čega su svirali zajedno uz maestralne nastupe vokalnih solista Marije Šestić, Maje Manojlović, Daniele Herceg, Vanje Mišić,  Anje Milutinović i Nemanje Lakića.

S obzirom na to da je obim događaja smanjen, te da su i koncerti već neko vrijeme postali rijetkost, aplauzi publike za ove umjetnike bili su još snažniji, a sami učesnici su izrazili radost što je ovaj festival održan i što imaju priliku da muziku dijele s publikom.

- Mnogima je ovaj koncert bio prvi nastup ove godine, meni je drugi. Zaista je to velika pauza. Zahvaljujući pojedincima, optimistima i velikim radnicima u timu Banskog dvora, sa Mladenom Matovićem na čelu, imamo priliku i ove godine da muziciramo - kazala je Marija Šestić i dodala da je zaista bio veliki užitak ponovo se naći na sceni, te da se nada da je i publika uživala isto kao i izvođači.

I pjevačica Vanja Mišić istakla je da joj je zadovoljstvo da bude dio "Intim džez festa".

- Drago mi je da u vrijeme kada je sve stalo kultura živi. Mnogo smo se poželjeli nastupa, muzike i proba. Nadam se da je publici bio interesantan repertoar i da su uživali - navela je Mišićeva.

"Intim džez fest" ove godine fokusiran je na manje sastave i vrhunske džez soliste, uključujući formacije do, maksimalno, džez kvarteta.

- Važno je da postoji jedan ovakav festival u Banjaluci. Mnogo je važan za banjalučku džez scenu - kazala je pjevačica Daniela Erceg.

Osim vrhunskih svjetskih, evropskih i regionalnih muzičara, namjera Banskog dvora je da publici predstavlja talentovane mlade izvođače iz Banjaluke.

- Direktor Banskog dvora Mladen Matović došao je na ideju da okupi najbolje banjalučke vokale, nemamo ih mnogo, ali su zaista fantastični, a mi smo kao "Kombajn kvartet" tu bili kao neki tepih, neka podloga. Željeli smo da pored ovih velikih imena koji nastupaju na festivalu na najbolji način predstavimo Banjaluku i da pokažemo koliko možemo - kazao je gitarista "Kombajn kvarteta" Stefan Tešanović.

Koncert je održan uz primjenu svih propisanih preporuka i mjera nadležnih organa - fizička distanca i zaštitne maske su obavezni, kao i dezinfekcija i mjerenje temperature na ulazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana